Thursday, December 30, 2010

wohooo...

LOVE THE NEW DESIGN OF THIS BLOG!

sudah jatuh cinta!

Salam....

hahaha! Tanpa malu-malu kucing dan tanpa segan-segan silu ngilu, izinkan saya memperkenalkan 'hero' yang dah lama berkenan di hati!
   









































































                                            .  .  .



















































                                             sabor ek!



































 (pssstt...bukan kaki saya tuh!wahahhahahaha)

comey tak budak nih?
       












   

Wednesday, December 29, 2010

SMKAKA 2011!

Salam...
2010 dah lepas...
terbenamnya 2010 dan terbitnya 2011 tak lama lagi! Macammana dengan azam kita ya?Adakah  azam 2010 kite telah dilaksanakan dengan baik? Kalau tak dapat dilaksanakan dengan baik, Insya-ALLAH, kite boleh cube yang TERbaik lagi dalam azam 2011 ni!
















MACAM SMKAKA!


VISI SMKAKA!
PENJANA GENERASI UNGGUL TEKNOKRAT AL-QURAN!
Hebat visi nih!
Saya bangga menjadi penuntut ilmu di SMKAKA!
Buat semua pelajar di Smkaka, adakah anda juga bangga menjadi penuntut di sini? Di sinilah kita mengumpul kekuatan, menghadapi pelbagai dugaan dan cabaran dalam mengharungi rintangan yang tak diundang. Di sini jugalah kita menjadi semakin matang! Di sini kita dikelilingi oleh guru-guru yang sangat dedikasi dan pro dalam bidang yang diceburi...Di sini kita dikelilingi oleh senior-senior yang sentiasa mengambil berat terhadap kita dan melatih kita untuk menjadi lebih berani! Di sini kita dikelilingi oleh junior-junior sebagai pengubat rindu terhadap adik-adik dan kerana junior2 lah, kita berjaya melatih diri kita menjadi senior yang hebat!
ok....ok.....
back to the vision?
macammana? Hebat kan visi nih! Orang cakap pabila sesuatu visi itu cukup hebat, cara untuk kita laksanakannya pun hebat! Bagaimana nak laksanakannya?
 Pabila sesuatu visi itu cukup hebat, semakin banyak rintangan yang datang dan semakin banyak yang perlu kita pelajari...
lalu, bagaimana kita hendak melalui rintangan tu?Semuanya bergantung kepada kita. Visi wujud kerana wujudnya kita.Sama seperti wujudnya sejarah atau peristiwa kerana wujudnya tamadun manusia! Lalu saya tertanya-tanya, adakah kite bersedia untuk menggalas tanggungjawab kita sebagai pelajar yang hebat sejajar dengan visi ni?
Apabila saya melihat visi SMKAKA 2011, tiba-tiba saya rasa berdebar-debar. Bagaimana saya nak lalui tahun 2011 nih? Bagaimana kita nak seimbangkan lahiriah dan rohaniah?Yang penting bagaimanakah kita nak pastikan visi ni berjalan dengan sempurna ?
Semuanya bergantung kepada kita....

Kitalah GENERASI TEKNOKRAT AL-QURAN!

Pen-off...

Tuesday, December 28, 2010

Adoyaiiii....

Salam....
hahaha!
aduhai maaaakkkkk...
mak dah addicted dengan cerita My Girl! Semase starting tengok cerite tuh, saya sengaja bagitau yang cerita nih konon-kononya sedaaaapppp! Mak cume cakap...."cerita cinta tuh! Kebudak-budakan sangat!"
Dan saya dengan tersengih-sengih umpama kerang busuk berbisik dlm hati...."mak, tengok cerita nih rase lebih muda sedikit..." Hohhohhoho...


Tadi kan... remote control Astro rosak! Pabila rosak, nak alih suara pun tak bolehlah,kan? Drama My Girl nih ditayangkan dalam SBS channel 393. My Girl nih special sikit.... drama ni telah pun dialihkan dalam Bahasa Melayu (walaupun telah disediakan sarikata)
Dan anda-anda semua!
Cuba bayangkan bagaimana perasaan kite apabila menonton drama Korea yang telah dialihkan suara kepada Bahasa Melayu? Pada pendapat sayalah kan.... takde feeeeeellll langsung ! Mungkin kerana saya telah biasa menonton drama My Girl dalam bahasa Korea kot...( mak saya pun sama!)
hahahaha! Memang kite kena menyanjungi Bahasa Ibunda kita! Tapi... drama nih telah disediakan sarikata, tak payahlah susah-susah nak pergi alih suara. Kalau alih suara macam dalam anime TV3 seperti Detective Conan, Naruto, Kiteretsu, takpelah....hehehehehe! Bukanlah niat saya untuk mengomel tentang pengalihan suara pada drama My Girl.... namun, apabila saya menontonnya dlm versi tersebut, saya seolah-olah sedang menonton cerita dalam anime TV3! hehehehe!Mak pula bagitau bahawa beliau sedang menonton cerita Ultraman versi Bahasa Melayu... sbb suara versi Bahasa Melayu dalam drama My Girl sama sahaja seperti dalam cerita Ultraman! hahahaha! Mak memang dah addicted dengan My Girl dude!
                                                                 ......












                                                           ............



















 


 
Namun begitu, mereka yang terlibat dalam pengalihan suara My Girl  sudah melakukan tugas yang baik! Mungkin antara saya masih ramai lagi yang minat menonton drama dalam pengalihan Bahasa Melayu.
apa-apa pun...........................................................................


Mak... kite beli remote control baru deh!
Lepas tu bolehlah kite menonton drama My Girl dengan penuh feeling gitu!

pen-off!
ignore my crappy stuff!

Monday, December 27, 2010

lailitamplon!

Salam....
sape tak pernah main lailitamplon? haha! tipulah kalau anda-anda semua tak pernah main.... time ana kecik-kecik dulu, kalau nak main 'sang buaaya', cara nak tentukan siapa yang bakal menjadi buaya ni digunakan dengan bermain 'lailtamplon'. Kirenye famous amouslah 'lailitamplon'.


Macammana nak main lailitamplon nih?
Senang jer...
cume cakap... lat la li lat  lai li tammmmmm plon!
ha....

sambil cakap perkataan tuh, pergelangan tangan kite kena gerak ke kiri dan ke kanan.Habis cakap perkataan latlaililatlailitamplon, pergelangan kite kene stop, dan... kite kene tengok kedudukan pergelangan  tangan kite sama ada kite tunjukkan tapak tangan kite atau belakang tapak tangan kite. Tapak tangan kan warna putih manakala belakang tapak tangan kite warna gelap sikit, jadi antara kawan2 kite, yang mana berbeza dari kawan-kawan kite(contohnya, Ali tunjuk belakang tapak tangan, manakala yang lain semuanya menunjukkan tapak tangan) kirenye dialah yang kene jadi sang buaya!

faham tak? (eceececeh!)

adakah penerangan ana sedikit berbelit-belit? ( aq rase berbelit-belit jugakla...)

rase-rase sume dah tau,kan?

ok.....ok.....

Kenangan bermain permainan nih bersama kawan2 dulu memang sangat indah. Berkejaran sesama keliling padang.... mase tuh tak lahir lagi sifat malu-malu kucing nih! Mase kecik2 jugaklah mase yang seronok untuk kite keluarkan peluh...Pukul 3.00 petang dah keluar bermain! Nasib baik kulit tak tukar jadi hitam!

'Lailitamplon' jugaklah yang mendewasakan ana tau! ececeh...

'Lailitamplon' nih ana gunakan sehinggalah sekarang.....

lailitamplon...

ok...ok.... jom sama-sama kite sebut lailitamplon nih!







































lat.....laililat....lai...li...tammmmmmmmm.... PLON!

Friday, December 24, 2010

Dude....

Yatta! I really love cookies! especially chocolate flavours!
and then....





oh my.... seriously cookies make me happy!
enjoy these pics!

Thursday, December 23, 2010

korean drama...

Salam....

is it true that korean drama can make everyone feels REALLY addicted? haha! my mum who naturally doesn't like to watch dramas becomes addicted to KOREAN right now!

after watching 'Daring Women' Korean Drama, I become addicted to Korean too! I mean, REALLY....
and now mum really loves to watch My Girl...(although My Girl dah lame ditayangkan...)
and... ohohoho...Gong-chan memang handsome,kan?kan?
mum said that the girl who is a main character looks cute!
me:  sape? Yoo-rinkah?
mak:  ye lah.... tunang Gong-chan tuh taklah comel mane(she meant Hyun-sil, the tennis pro)
Hyun-sil kot name yer...

pen-off!


ALHAMDULILLAH!

Salam....
 alhamdulillah! Akhirnya impian ana tercapai! Doa ana dimakbulkan oleh Allah. Alhamdulillah! Alhamdulillah! I get 9A's in PMR 2010!Syukur sangat2 sbb pencapaian 9A dlm PMR semakin meningkat! Tahniah yek! Terutamanya kawan2 kat smkaka. Terime kasih mak, ayah, cikgu-cikgu sbb bagi dorongan kat ana selame ini. Sebelum bertolak ke smkaka, ana rase mcm dah nak give up dah! Perasaan bercampur-baur.... antara yakin atau tak... mmg rase nak nangis mule2 tuh! Allah shj yang tahu!


Ana tak boleh tido sbb asyik fikir cammanelah dgn keputusan ana nanti yek? Mule2, tertido kol 11:45 mlm, lepas tuh terjage kol 1:50 pagi! Berape jam jer ana tido, kan?kan? Kedinginan mule menusuk tulang sum-sum ana. Sejuk sgtttt... hujan mule turun dengan lebat. Mata asyik nak terbukak jer. Tanpa membuang masa, ana terus turun dr katil, keluarkan wire and then bukak komputer.Mule2 tuh, ana type 'gred pemarkahan pmr 2010' kat http://www.google.com/.
Ana terjumpe entry yang memaparkan tentang gred pemarkahan pmr nih! Bace punye bace... tetibe jer rase berpeluh....
nak tau entry nih tulis ape?
^




^






^








^






^




^








^
berikut ialah gred pemarkahan pmr 2010:
bm- 85%
bi-85%
kh-85%
sej-85%
geo-85%
pai-85%
mt-80%
sn-75%
ba- wallahu`alam....


ana rase nak nangis je mase tuh! uishhhhh............ kenape gred tahun nih naik ? maksud ana, naik terlajak! oleh sbb tak tahan, ana shut down komputer. Jiwe rase kacau dah nih! ana ambik langkah drastik iaitu..........AMBIL WUDUK, SEMBAHYANG HAJAT! kire2 kol 3:00 pagi, ana rase sayu plak lepas solat tuh.... tak taulah Allah memakbulkan doa ana....yelah.........
hati ana nih dah kotor! dah dipenuhi dengan duri2 dan belukar2...... juga hati nih penuh dengan titik hitam! Dosa ana terlalu banyak!


keesokan harinye, ana siap2 untuk bertolak ke smkaka. Muke dah blurrr....


     ana: katekanlah kalau kakak tak dapat........
     mak: mender gop? jangan gok fikir gitu!


mak..... ana tau mak mase tuh berharap sangat untuk melihat ana mencipta kegemilangan tahun nih! ana sendiri pun dah berazam untuk memperoleh kejayaan yang cemerlang dan hadiahkannye kepade kedua-dua ibu bapa ana!


dlm kereta tuh, ana asyik gelisah aje. Sampai kat perkarangan sekolah, ana tenung kat awan yang gelap.... susah payah awan tu bawak hujan.... hujan melimpah ruah menyusuri perjalanan ana ke dewan sekolah.Ana harap sangat kalau hujan tu ialah tanda rahmat Allah....moge2 hari ini diredai oleh-Nya!


   kawan: tahniah Najihah!
    ana  : huh?


sepantas kilat ana peluk die! Tetibe rase terharu sangat!


   kawan: gi lah ambil result tuh...
    ana: ok...ok....


sesungguhnya Allah itu Maha Pengasih! Tahniah ana ucapkan kepada semua yang telah mendapat kejayaan yang cemerlang dlm Pmr 2010 nih! Usaha kite selame 3 tahun nih tak sia-sia,kan? sbb tulah ana suke sgt dengar perumpamaan nih....

belajar itu pahit... tetapi hasilnya sangat manis! mcm ubat! ubat yang lebih pahit biasenya dpt menyembuhnya penyakit yang kite hadapi!




yoshhhh! i want sony digital camera!

Tuesday, December 21, 2010

esok... penentuan

Salam...
esok ialah hari penentuan. Tak taulah sama ada berlinangan air mate atau kegembiraan yang tak terkata. Pmr RESULT........hissyyyyyhhhh.... secara jujurnye ana memang tak yakin ! tapi kan, mak ana cakap tak baik fikir yang bukan2.....
yang lepas, lepaslah..........
lagipun kite dah cuba yang terbaik.........
dan ALLAH suke melihat kesungguhan kite, bukan hasil kite!
mmg kite semua mahukan yang terbaik dan memang kite mengharapkan yang terbaik!
kawan ana, Nabihah ade bagitau, kalau nak fikir positif, fikir usahe kite. Kalau kite telah berusaha dengan bersungguh-sungguh, hasilnya, INSYA-ALLAH..........
tapi kan, buka kite yang tentukan rezeki kite kerana kita tak punya kuasa! ALLAH yang menentukan segalanya. Memang lumrah kalau kite usahe dengan lebih, hasilnye memang power! tapi kan, semuanya terletak kepada ALLAH!
            
                                                                     ...















                                                                        ...
























































entahlah....
me always lack of confidence!
tapi, tapi...
ana dah cuba buat yang terbaik!
Ya Allah, sesungguhnya Engkau yang maha Pengasih! Kurniakanlah kami kejayaan yang cemerlang!


esok, pergi ambik result, lusa ana akan ceritekan segala-galanya!

pen-off~

Saturday, December 4, 2010

Debor multiply by debor equal debor power of 2, hahaha!

Salam...
warkah untuk disampaikan kpd form 3, dengar ek?
                                                                ..............................





   






                      












                                                        
                                                          ........................................




ape khabar form 3?
wat nape tu?
hehehe.... sedar tak sedar dah berape shaja lagi yang tinggal untuk kite dapatkan result pmr? Tak payahlah risau fasal naik gred, turun gred tu.... yang penting, kite dah berusahe gigih doh, orp? Ape yang kite dapat nanti setanding dengan usahe kite,kan. Sudah menjadi fitrah bahawa siape yang berusaha dengan gigih, akan mendapat kejayaan yang cemerlang, kan?Ana sebenarnye..................................jujurlah ana katekan........(ceehh, xde orang heran pun)
ana tak yakin sebenarnye....huhuhu....gitulah... sbb.... ana...nih..... jenis orang yang kuat debar tak tentu fasal sampai perkare negatif pun terfikir-fikir... mmg ramai kawan ana nasihat kat ana supaye jangan stresssss, jangan fikir perkara yang buruk, kalau fikir cukup 40 kali, kire doa ler tuh! tapi.............uishhhh! debor sangat!
  • mandi rase tak basah, padahal basah lecun dah...
  • makan tak kenyang...(memanglah...nanti tak fasal2 naik lemak, buat kejut sume kawan2 ana semase nak ambik result pmr nanti!bwahahahhahaha)
  • tido tak lena(sbb asyik terbayang-bayangkan result nanti, cammane?)
jujurlah ana katekan, ana nih jenis yang tak dapat nak terima keadaan, Rasulullah SAW menyuruh kite supaya reda atau terime keadaan yang telah dittpkan, tp, ana....................gitu ah!
takut weehhhhh!!!! tak tau cammane nanti! nak2 yang KH PERDAGANGAN tuh! warrrggggghhhhhhh!!!! bile fikir balik...... rase nok jerit!padahal x tau agi KH dapat berape tuh!minta2 turun gred! cewaaahhhhh!
(bukan engko jugak yang nasihat supaye takyah risau fasal gred?)


gitu ah....ana cube secube-cubenya untuk tidak mengingatkan gred naik ker...turun ker....ana cube fikir bahawa ana nih sudah berusahe dengan KERAS DONG!DGN KERAS! ana highlight dehhhh....   


                                         DENGAN   KERAS!!!!!


 TAPI....tak taulah sbb keputusan bukan di tangan kite, kan?
ana pernah dengar banyak peristiwa tentang kenape seorang murid selalu shj dpt keputusan yang cemerlang, tp.....keluar2 dpt...tak yang seperti digambarkan! Ya ALLAH! minta dijauhkan ujian tu Ya ALLAH...sapelah yang tak takut,kan?


kawan-kawan..........
berdoalah kepade ALLAH.... segala yang berlaku telah ditetapkan oleh Allah. Ya ALLAH, aku mohon kepade-Mu, Ya Allah. Aku moho supaya Engkau berikanlah aku kejayaan yang cemerlang, YA ALLAH.
Ya Allah! Aku mohon kepada-Mu. Jauhkanlah rase gugupku dan hindarilah diriku dr perasaan negatif, Ya Allah.... aku berserah kepada-Mu, Ya Allah!


Amin............

Thursday, December 2, 2010

L.O.V.E FATAMORGANA

CINTA FATAMORGANA

Salam…
Hahaha…cinta! Seronok tak bercinta nih? Kalau remaja macam kite nih tentulah bercinta seronok,kan? Ana pun, kekadang terfikir jugaklah fasal cinta nih… kalaulah orang yang tak ade rase keinginan untuk bercinta tuh memang sah tak normal! Jujur ana cakap nih! Even ulama pun ade rase nak bercinte jugak, tau? kenape? Tak percaye? Rase cinte kepade Allah, Rasul, agama,ibu bapa dan rakan2...itulah cinta yang paling indah dan senang untuk dicari. Tidak akan kecewa walau sesaat pun kerana itulah percintaan yang sejati, kekal abadi.

Tetapi, kite sekarang seronok bermain dengan cinta yang mungkin tak akan menjanjikan kite ape2. Dan… kerana ‘perangkap cinte’ itulah, lahirnye maksiat!Itulah cinta fatamorgana. Kebanyakan orang yang dilamun cinta fatamorgana ini, mereka dikaburi dengan kelazatan atau manisan cinta yang mereka percaya bahawa itulah cinta yang abadi, yang akan menyelamatkan mereka drpd diselebungi kesunyian yang menikam perasaan! Mereka sanggup lakukan ape2 pun termasuklah yang bercanggah dengan agama. Cinta fatamorgana memang manis ttp manisnye tak akan kekal. Cinta fatamorgana susah untuk diubati jike terluka walaupun sedikit kerana manisannya umpama madu yang boleh sahaja bertukar menjadi racun yang tiada penawarnya.

 Bayangkan jike kite tersesat di padang pasir. Waktu itu, tiada bekalan air pun! Yang ade hanyalah bukit2 pasir yang terbentang luas ditambah pula dengan kepanasan cahaya matahari. Waktu itu, fikiran kite bercelaru. Nun, dihujung sana, kite terlihat lautan yang terbentang luas. Oleh sbb terlalu dahaga dan kepanasan, kite terus berlari menuju ke  arah lautan tersebut. Sesampai sahaja di sana, kite terkejut kerana bukan lautan yang kite nampak, sebaliknya terbentang pasir yang seluas mata memandang.

 Di manakah lautan yang kite fikir boleh menyelamatkan diri kita dr dahaga dan kepanasan? Sedar tak sedar, kite pengsan sbb tak larat nak teruskan perjalanan. Kite tercungap-cungap keletihan dan mengharapkan miracle akan berlaku di hadapan kite. Mase tuh, nak sesal pun dah tak boleh sbb mase tak boleh kite undurkan macam tu jer…

KALAULAH MASE BOLEH DIPUTARKAN SEMULE….sbb tuh ade perkataan KALAU dalam kamus hidup kerana dengan perkataan KALAUlah dapat menyedarkan kite drpd kesilapan. KALAU juge menunjukkan bahawa kite nih mudah sahaja berputus asa atau mengeluh dengan ujian yang berlaku terhadap kite. Sbb tu ler, kite kene suburkan rase tanggungjawab dlm diri kite. Imagination di padang pasir tuh same jer mcm cinta fatamorgana nih!Sia-sia…tapi, gitu ah! Manusia sekarang nih… senang sangat nak terkena perangkap cinte nih! Termasuklah ana sendiri….

 si gadis sanggup jual senyuman kat si teruna( tiada ikatan), si gadis sanggup beli make-up baru, nak solek2 supaya nampak cantik untuk menarik perhatian si teruna. Si gadis sanggup berjam-jam lamenye memikirkan baju ape yang sesuai untuk dipakai semate-mate untuk bertemu dengan si teruna. Si gadis sanggup beli perfumes untuk dipakai buat santapan si teruna. Mase tuh, syaitan dah tembak kat hati si teruna yang menyebabkan pemikiran si teruna jadi bercelaru. Tak boleh fikir dengan baik lagi…..kalau si teruna yang boleh tahan lagi imannye, die akan cakap, “Ya Allah…bau!bau!wangi nye…..”si teruna dan si gadis tiap-tiap hari bergayut takpun berchatting…maklumlah, cinte monyet. Gitulah situasi orang yang dilamun cinta fatamorgana nih! Seronok sementara sahaja, derita kekal! Sbb tuh ade ungkapan nih!

“ love is blind and can make everyone blind”

sebagai penutupnya, kite kena kawal diri kite agar tidak terlibat dlm kancah maksiat.....

Tuesday, November 30, 2010

lazatkah maksiat?

Salam...
terfikir hendak buat entry ni...entahlah. Ana pun secara jujurnye tak terlepas dr melakukan maksiat. Nak2 kalau maksiat dari hati tuh! Sesungguhnye kehidupan seharian kite tidak akan lari drpada melakukan maksiat nih!


Apabila Rasulullah SAW menyebut tentang `halawah al-iman', fahamlah kite bahawa iman itu manis. Taat kepada ALLAH itu manis. Berzikir, membace al-quran itu manis. Namun, kenapa sukar benar merasai kemanisan ini? Mungkin kerana hati kite sedang berlazat-lazat dengan maksiat hinggakan maksiat itu manis. Maka, hilanglah lazat ketaatan kepada Allah.Maksiat tidak akan memberi cahaya dalam hidup. Mungkin ada yg tertanya-tanya,
"kawan sy yang sorang ni selalu jer enjoy. gi buat dose, tetapi selalu shj cemerlang dlm peperiksaan." Banyak tafsiran yg kite boleh buat berdasarkan situasi nih. Sudah menjadi sunnatullah, sesiape yang berusaha akan mendapat hasilnya. Walau bagaimanapun, sesiape yang berusaha untuk mendapatkan ilmu dlm keadaan bergelumang dengan maksiat, ilmu itu tidak akan memberi cahaya dalam hidupnya di dunia dan juga di akhirat. Kalau betul pun kawan kite melakukan maksiat, namun masih lagi berjaya dengan cemerlang dlm pelajaran, maka haruslah difahami bahawa itu nasibnye katike itu shj. Sikap itu tidak akan menjamin kejayaannya pade mase hadapan.Sijil yang bakal digenggamnye hanye melambangkan ilmunye sekadar teori tanpa kualiti. Tidak akan kemana-mana.


Sama ada kite kaya atau miskin, jike kite suka berlazat dengan maksiat, hidup akan terase sempit. Cube kite fikir, adakah pemimpin berwibawa tetibe aje skandal seksnye terbongkar itu tenang hidupnye? Adakah si miskin yang mencari rezeki dengan mencuri itu tenang hidupnye? Tenang..... tetapi hanyelah sementara sahaja. Manusia yang berfikiran waras akan berusaha untuk mecapai ketenangan yang kekal bukannye yang bersifat sementare, tak gitu? Jiwa mereka yang bergelumang dengan maksiat menjadi gersang! Yang ada hanyalah kesunyian dan kesepian dalam hati. Allah akan melaknat hamba-Nya yang melakukan maksiat. Bukan sahaja dihukum oleh Allah, malah di dunia masyarakat akan menghukumnya. Tekanan akan lebih membunuh jiwanya apabila ditikam perasaan terasing! Maksiat itu bukan sahaja menyempitkan jiwa tetapi harta. Bukan itu sahaja, penggemar maksiat akan menemui jalan buntu dalam banyak perkara.


Kekuatan orang mukmin terlekat dalam hatinya. Hati bertindak untuk mengawal semua anggota badan. Ahli maksiat, kuat dan gagah fizikal, namun gelisah dalamannye kerana hatinye! Paling menakutkan, ahli maksiat akan dihukum oleh Allah dalam bentuk lemah anggota badan untuk melaksanakan ketaatan, terputus-putus jalan kebaikan baginya dan kemudian mati dalam kemasiatan. Sewaktu dibangkitkan kelak, diri pasti akan mengeluh kesal,
" Aduhai, sekiranya dulu aku berbuat sesuatu untuk hidupku sekarang ini!"( Surah Al-Fajr 89:24)


Ambillah iktibar. Kuatkan hati agar kite dapat menjauhkan diri drpd melakukan maksiat. Azab Allah terlalu pedih. Tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Pembuangan bayi di merata-rata tempat  berlaku kerana terlalu banyaknya maksiat. Maksiat yang paling bahaya ialah maksiat dari hati. Orang bijak selalu cakap, dari hati, terus ke seluruh badan termasuklah bloodstream, sume2 tuh! Dan maksiat dari hati senang terjebak! sms, chatting, tuh termasuklah tuh! Bile asyik terfikirkan si dia, mulalah tak keruan... hajat nak jumpe dengannye,cume berkenalan shj, kemudian dari pengenalan itulah kemudian berkembangnye isi-isi sehingge ke penutupnya. Dan.... bukan semua penutup itu happy ending.


Pernah dengar perkataan ini tak,
"true love doesn't have happy ending because true love doesn't end!"
serapkan kate2 itu kepada yang hanya layak sahaja kerana kate2 itu terlalu berharga. Bace sekejap pun dah terpukau, kan?


wallahu'alam....
    

Saturday, November 27, 2010

feel soo regret about this..

 Tak bole tido...
Teringat pasal siang2 tadi...
apelah aku nih!
engko ingat engko tu responsible sangat sampai perkare kecil pun engko nak blebel supe mak nenek! adoyaiiii... -.-'
yo! engko ngak sedar atau ap an sih!!!




                                              . . .
                               



                                         




                                                                   . . .













                                                   HAHAHAHA!

















semase ana nak dukung adik nak bawa masuk dlm bilik, ana tenung wajah die dalam-dalam. Adik2 ana sumenye dah tido...
adoyai...... engko kakak supe epe ha?!!! adoyyaaaaiiiiii.............
dik, tomorrow, kakak jadi kakak yg baik deh....
fahamlah hati kakak...
nanti tak pasal2 kene revenge kang!


ignore full craping...
pen-off~

Friday, November 26, 2010

JUST SUKE SUKI SUKA SUKO...

 SMKAKA...sekolah tercinta... sekolah nih... sekali pandang mmg biase jer....


tetapi, murid2 di sini mmg luar biase! mereka menyembunyikan identiti masing2...
salah seorang kawan ana ade yg jadi kamen rider, batman, ultraman, etc,etc
kenal tak budak nih?die nih dulu murid smkaka. die sebenarnye seorng yg rajin...namun nasib x menyebelahinye. Die fail dlm subjek Bio padahal tu subjek feveret yer...sian yer, orp?

oleh sbb tidak tertahan lagi, die hendak membalas dendam kat smkaka..... yer panggil kawan2 yer jgop...
alah...raksasa dlm citer ultraman tuh! sumenyer kawan yer...

murid2 smkaka, seperti yg kite sume sedie maklum, mereka tidak rase gentar kerana mereka sebenarnya ialah perwira yg bertanggungjawab utk mempertahankan galaksi! kerana mereka ialah ULTRAMAN!eleh... setakat raksasa fail Bio tu nak heran wat nape? orp? ; )




slps cikgu2 sume berubah fikiran, kami terus merancang strategi utk pulau raksasa fail Bio.Die yg nak balas dendam, kite kene balas balik, yer dop? xD

Kami juge sediekan helikopter utk pertahankan smkaka yg tercinte! YEAH!!!



akhirnye....

tu ana tuh! dah tukar jadi ultraman yg ke berape ntah...
muahahahaha...


yg nih plak senior form 5...

siap sedia untuk merancang serangan dude!


dipendekkan cerite, kami telah menang! kami berjaya menewaskan raksasa fail Bio dan angkatan2 nye! Yeah...
akhirnye, smkaka kembali harmoni...

pssss...kalau edit gambar, baru jadi real orp....

amatlah jujurnye bahawa ini cume immaturing ana yg merapu-rapu...


ape pasal telinga nih?

Salam.....


scene pertama

mak : kakak, bilas pinggan mangkuk tuh!
ana: ha, keluarkan gandum?
mak: BILAS PINGGAN MANGKUK!

scene kedua

mak: tarik ampaian kat halaman.
ana: ha, angkat kain?
mak: TARIK AMPAIAN KAT HALAMAN!!

scene ketiga (nih bole tahan gi..)

mak:nanak nasi 3 cawan.
ana: berape? 3 setengah cawan?
mak: 3 CAWAN! kenape tak dengar nih!!!

banyak gi....
pen off.....
~~

Sunday, November 21, 2010

STRESSS DUH!

Salam...
yeah! kerana kesibukan yang melanda, kepala ana hampir 2 pecah dek perkataan sibuk umpama jarum yang nak cocok2 kepale ana nih! wokeh... bile dah sakit kepale, ana nih biasenye buka internet... dan bile tengok internet tak boleh nak connect lagi, kepale bertambah stresss sesangat! kenape? streamix ni asyik lip lap lip lap gitu.... pulak tu dahlah lembab! mmg...mmmg fed up sesangat duh!
 Dan setiap kali ana tengok iklan jalur lebar atau yang berkaitan dengan internet, terus aje ingat fasal lip lap lip lap tuh!


wokeh... tambah lagi stresss ana bile ingat gred pmr 2010 ni akan naik! akan naik! akan naik dude!!!dan kerana itu ana dah takde mood bile ingat fasal tuh dude~!!!!
ayohaiiiii....cammane nih! gane2 pun, harap2 gred pmr yang naik tuh cume gosssip jer!!!
aduyaaaiiii... manyak mule stress dah~~

cuba lihat....

Salam.....
well, cuti ni mmg takde nape2 pun nak buat....
okey, kali ini ana nak tunjuk sesuatu untuk anda semua nih!
Pabile selesai tengok, cubalah renung seketika...
moga2 Allah lindungi kite drpd fitnah Dajjal!

uissshhh... tak taulah beto ke tak nih!tapi yg pasti, duit AS ni pun ade name Osama!!!Entahlah...tak tau bahawa ianya kebetulan atau......RAMALAN...
Biasalah... kalau org2 illuminati mmg dah rancang dr pelbagai sudut nak menggaburi mata kite nih!
wallahua`lam...


Tuesday, November 16, 2010

SELAMAT ARI RAYA QURBAN!


Di kesempatan ini, ana nak ucapkan selamat ari raye qurban!
moga2 hari raye ini membawa beribu pahala kpd kite....moga2 kite dipimpin ke jalan yang benar!
kullukum wa antum bikhoir!

Friday, November 12, 2010

sodiqoti....


Salam..... rindu ah ana kat kawan2 ana. Sesiapae yang tinggal kat asrama mesti mempunyai rase rindu yang membuak-buak kat kawan2 sbb kat asrama, siapa lagi yg lebih rapat selain mereka,kan? Hari tu.... ana tak boleh hadir jamuan Form 3 sbb ade perkara yg sangat mustahak...pendek kate, mmg ana tak boleh elaklah perkara ni.Tapi, minggu dpn Insya-Allah, ana datang kat sekolah kot....tupun hari Isnin. Insya-Allahlah...
Friends, even you guys don't give comments after reading this entry, ana don't mind, as long as we can get along each other.May we all get straight A'S in PMR, bereh?
Friends, I know that I had made a lot of mistakes during our STRUGGLE YEAR 2010. Minta maaf banyok2 kalau ade wat silap deh....nok2 sbb ana tidak hadir mase jamuan form hari tu...takut2 kalau ade yg rase hati.....
Friends, tak taulah kalau ana boleh bersua kembali dengan kamu kamu kamu nih! minta maaf sesangat kalau ade wat silap.... for you my dear friends, you guys just like a shiny star to me, that give me freedom and justice....(cehwaaahhhh...)


Friends, remember! kite semua ialah harapan ibu bapa, guru2, jiran2 dan sepupu sepapat... oleh itu, kite kene tawakal kpd ALLAH. Ingat! 9A dlm tangan!

Monday, November 8, 2010

Kucing oh kucing....

Hahahahaha.......
again start with annoy me!
again...
again...
Salam....ape khabaq?ana baik2 jer...(macamlah ade org nak care aq)XDDDDD
anyway, sape yg suke kucing angkat tangan........
kucing ni sejenis haiwan tau? kategori mamalia....mamalia ertinye binatang yang melahirkan anak bukannye bertelur. Berdarah panas.... (wehhhh...mcm sainslah plop? plok tu ramai doh org tau pasal mamalia)HEHEHEHE...
btw, ana suke kucing tp takde change nak pegang( ade tue mmg ade tapi takdelah sampai nak peluk2, cium2 gitu...) sbb ana nie elergic dgn bulu kucing!
anyway, ignore my craps.lolololooloolll( najihah, bakpe jadi gini weihhhhh? merapu cakap........)


yay!!!! me so happy toooooo!

silent

tokleh nok kate papepom...comey nyeeee

hey yo! tengok sini!sini!

jilat,jilat,jilat!!!! lepas nie jilat skrin komputer nie deh....

gelepor kejap  *waaarrggggghhhhh*

enjoy this pic k?
*betape tak mature nye aku nih!*

Thursday, November 4, 2010

CELAAN MEMBAKAR SEMANGAT

   Siapalah yang tidak pernah terkena celaan,kan? Celaan demi celaan membolehkan seseorang itu berasa tertekan dan merendah diri terhadap kebolehan yang ada. Tak kurang pulang dapat melahirkan dendam demi dendam atau revenge yang boleh memakan jiwanya. Sesunggunya celaan itu sesuatu yang hina di mata kita. Ana pernah terkena celaan ni. Malah celaan itu membuatkan ana rase nak balas dendam. Tetapi, hajat tak kesampaian.....bile difikirkan semula, celaan membuatkan seseorang itu sedar terhadap kekurangan diri dan kemudian sedia untuk membaikinya. Dengan syarat mereka menjadikan celaan itu umpama ubat. Makin pahit ubat tu....makin sihatlah kite!


Pernah dengar ttg celaan berbau gini x?


"kamu dah belajar selama 3 tahun, tapi masih tak dapat menguasai subjek ini! Aku yakin kamu tak akan berjaya dalam pelajaran"...................


Bukankah celaan itu pedih? Katakanlah kite pernah terkena celaan mcm ni, seboleh-bolehnye jangan difikirkan sangat celaan tersebut kerana kelak celaan itu akan menguasai seluruh badan kite, setiap sendi kite dipengaruhi dengan celaan itu, lalu kite tidak dapat menggunakan kesan celaan itu dengan baik dan membiarkannya menjadi sesuatu yang dapat menghalang kite drpd terus berdiri di puncak!Seboleh-bolehnye jadikan celaan itu sebagai satu penguat semangat. Sentiasa sematkan dlm diri kite bahawa kite dapat lakukan yang terbaik! kerana Allah Taala. Aku akan buktikan bahawa semua celaan ini dan ini tidak benar! ya................
manusia boleh berubah! Daripada yang bodoh kepada yang cerdik dan drpd yang cerdik kepada yang bodoh. Semuanya terpulang pade kite.

Wednesday, November 3, 2010

JANGAN FIKIR KAMU KESEORANGAN....

 Salam...
Kamu sihat?
Makan tak lagi?
Kalau sudah makan, jangan lupa menyebut ALHAMDULILLAH, ok?
Kamu keseorangankah?
Tidak.... ALLAH sentiasa bersama dengan kita, tak kire tua atau muda, Allah pasti akan berlaku adil kepada setiap hambanya! Maha Suci Allah!


Jangan fikir cume kamu seorang sahaja yang ditimpa kesusahan.... sesungguhnya Allah tidak akan menimpa sesuatu yang tidak terdaya dilakukan oleh kamu!Ingat.... setiap kesusahan ade hikmahnye! Rasulullah SAW pernah ditimpa kesusahan, malah mungkin lebih dahsyat drpd kamu, namun baginda tidak pernah mengeluh, jauh sekali hendak merungut biarpun baginda ialah Kekasih Allah.Baginda kehilangan ayahanda dan bonda sewaktu masih kecil lagi.Baginda jadikan setiap kesusahan itu ade hikmahnya. Bagaimane dengan kamu?

KERANA LAGU JUSTIN BIEBER...

Bukannye ape, saje jer buat tajuk nie. Lagipun ana mmg nak cakap pasal tajuk nie pun. Ana bukannye nak mengumpat pasal lagu nie. Sudah disedia maklum bahawa ramai orang tak kire dr golongan mane pun suke dan minat lagu Justin Bieber nie....Justin Bieber, sapelah tak kenal die kan? Alah.... yang lagu Baby Baby tue....


Long time ago....(ceeh...bukanlah long time ago pun), ana dengan gembirenye mengemas semua barang untuk dibawa pulang ke rumah. Maklumlah, orang yg tinggal kat asrama memanglah teruja kalau sampai bab2 pulang ke rumah nie, kan. Anda bagaimana???OK,OK, back to the title.... ana nie tinggal jauh. Nun di Dungun. Rumah ana bukannye kat Dungun pun. Tu...tu... kat Kemaman Maju 2015 tu...ha....kat situlah ana tinggal. Tempat lahir ana kat Kuala Terengganu. Time nak balik, ana buat dunno jer tp dlm hati dah melompat-lompat ni... tak sabar2 nak sampai kat rumah nie!Ana  perlu menggunakan perkhidmatan bas untuk tiba di Kemaman. Orang jauh kan!!!


ok...
sampai kat stesen bas, ana tunggu dengan politenye kalau2 mak dah datang nak ambik ana nih! Bile nampak kereta mak, ana dengan terujenye terus masuk ke dlm kereta mak. Tak bace doa pun!!! cewahhhh...punye politenye ana nie, kan?kan?  dahlah tak bace doa, siap nyanyi gie!!!nyanyi!nyanyi!nyanyi ape? lagu Baby Baby tu!!!!


Setibenye kat rumah,ana dengan gembirenye keluar dr kereta dan terus menutup pintu kereta tanpe menoleh ke kiri dan ke kanan.
CRACK! Bunyi pelik jer... ana tengok kat kereta ana.....




wokehhh... macammane jari ana terkepit kat pintu kereta nih!
ana buat muke slumber jer.. tak sedar darah dah keluar membuak-buak dah nie! tetibe jer rase numb...pelik! Bile ana buka balik kerta tue, darah dah memercik sampai kat baju! ana cepat2 cari air dan basuh jari tuh! darah non-stop punyelah! Sedar2 kuku ana cam nak cabut jer... mase tue muke merah dah nih! merah sbb tahan drpd nangis nih! ape? anda ingat terkepit pintu kereta tak sakit ker? kalau terkepit pintu kereta yang bahagiannye dilengkapkan dengan getah, takpe....tak darah lagi! kalau terkepit kat bahagian yang tak selaput dengan getah tue, camane? kalaulah jari ana masuk ke dlm lagi, naye!!!!


ape2 pun, ana type kisah nie untuk dijadikan PENGAJARAN. Doa sentiasa dibekalkan dlm setiap perkara. Dr sekecil-kecil perkara hingga sebesar-besar perkara. Doa ialah senjata Muslim, INGAT TUH!!!

Tuesday, November 2, 2010

AMAZING FACTS ABOUT ANIMALS

Salam...
how are you today? (skema, isn't?)
not much to type but just wanna share some cool facts about animals. Like ana always say(always ke???)  GOD'S CREATION IS THE BEST CREATION!

You know that the blue whale is the largest mammal that live on the Earth, right?It's heart size is the same as the small car and it's largest blood vessels are wide enough to allow adults like your mom and dad to swim in it!

Do you love shark?On average, sharks kill 10 humans every year.Approximately  100 people die each year when they are stepping on by cows.

Do you know that zebras actually is  white and with black stripes.

Insects do not make noises with their voices!
The noise of bees, mosquitoes and other buzzing insects is caused by rapidly moving their wings.


Do not underestimate hippopotamus as its weight is more heavier than us. Not all things or animals which have heavier weight cannot run faster than us. Hippopotamus can run faster than  a man!

Ants don't sleep. They always work and work and work.

Butterflies taste honey by their feet.

Did you know that fish talk to each other? Some of them communicate by making noises in their throats by rasping their teeth, and others use their swim bladders to make sounds.

Look at all living things create by ALLAH. They have their own capability which we cannot imagine! Praise to ALLAH as He has create us as the wonderful being.

Sebaik-baik ciptaan ialah manusia.....

Monday, November 1, 2010

ISLAM....



Islam is flexible. Islam is easy and the way of life.
Salam...
(bace dengan pehn perasaan. Imagine that you read your beloved e-mail)

I want to request something, can I?

Please be a good reader.
Have a good time sleeping.
Have a good time releasing tension.
Please do not leave your meal or you'll get sick.
Always pray because of ALLAH.
Always pray,ok? why? Because we love ALLAH.
Always smile.
Please remember me.
Do your work.
Always make a good effort.
Practise make perfect, right?
ummm....

just don't forget me coz I really miss you!
do not be a lazy girl, ok?
do not cry if Allah take my soul
keep your life moving forward
full your life with the best effort
I will always love you.

GOOD BYE FORM 3

All right, minna!!!
nak tanye nie, berapa hari sahaja lagi yang tinggal untuk kite mengetahui result PMR kite nie? hmmmmm.... berape hari ek? ari nie berape ari bulan ek?
2/11/2010...
kite punye result 27 haribulan 12 nie...
sesetengah orang kate....


....alah, relakslah...lame lagi, kite enjoy dulu.....
.....ya ALLAH, berape shj lagi yg tinggal, debor nyer!!!
.....gane aku nak berhadapan dengan result PMR nanti, ek???
.....ah!lantaklah! aku tau aku tak past nyer...
.....buat nape gop nak debor nie, aku tau aku boleh punyer!!!


gane2 pun tanggapan kite, result PMR tue semakin dekat dengan kite. Semasa ana gi lawatan, ana melawat Angkasapuri.. ana nie,errr...bukannya ape sgt,,, cume.... ana tak tau serba serbilah tentang RTM nie... kalau ana tengok berite, ana prefer TV3 drpd tengok berita siaran RTM atau TV2. Bile pihak pengurus explained everything about RTM and TV2, ana just nodded head, kononnye fahamlah....
ok,ok, kembali kepada title nie...
semasa ana duduk kat atas kerusi tue, tiba2 datanglah seorang pengurus Angkasapuri ni... beliau tengok jer ana. Ana yang tak confident nie terus jadi blurrrr....


.....form berape nie?asked pengurus tue...
....form 3..
....semua form 3 ker?
....yer...
...macamane dengan PMR?
 ana diam jer mase beliau tanye soalan yang macam tue. ana  pusing ke kanan dan ke kiri, kawan 2 ana sumernye macam nak mengharapkan jawapan dari ana.
....insya-ALLAH, semuanya 9A'S, AMIN.... (ceh...punye lah tak confident ni ana jawab nih!)
....selepas PMR, kamu semua nak buat ape?
....huh?  (soalan cepumas ker nie?)
belumpun ana sempat menjawab soalan nie, pengurus tue bagitau,
....selepas PMR, kamu tak boleh terus enjoy tak ingat dunia. kamu kene bertawakal kepada ALLAH. Tawakal bermaksud menyerah diri kepada Allah dengan mengharapkan pertolongan drpd-NYA sesudah kite berusaha. Kamu dah kuat berusaha, kan? Oleh itu, jangan berhenti berdoa kepada ALLAH, minta kite semua dipermudahkan rezeki. Saya bukanlah ustaz, tetapi tak salahkan kalau saya bagi ceramah sikit kat kamu semua, kan?


ana termenung. Tak taulah ana nie berdoa banyak mane... atau ana just give up without doa atau ape2...tapi, ana kagum dengan pengurus tue. Sempat lagi bagi nasihat kat ana dan kawan2 ana walaupun sibuk nak uruskan 'pembikinan berita' nie..beliau suruh ana sebarkan ceramah nie kat kawan2 ana. Buat sesiapa yang membaca blog nie, ana nak pesa, kite tak boleh enjoy2 macam tue ajer. Kite perlu sentiasa berdoa kepada Allah agar dimurahkan rezeki dan moga2, impian kite tercapai. Nak jadi form3 nie, susah, kan? Banyak tanggungjawab kite kene galas. Bahu kanan kite mengatakan bawaha kite kene daptlan result yg terbaik untuk ibu bapa kite. Bahu kiri pulak mengatakan bahwa result kite kene cemerlang untuk dibanggakan oleh guru2 kite...kaki kite cakap result kite digunakan untuk membanggakan sekolah kite. Tangan kite pulak cakap result nie penting, hasil drpd keringat kite. Maklumlah, time nak exam, semua form 3 sibuk nak study, buat study group, tak tido malam...tapi, yang penting, dlm kepala kite mesti kene cakap macam nie, KITE BELAJAR KERANA ALLAH, KITE NAK BUAT YANG TERBAIK KERANA ALLAH, BELAJAR IALAH KEWAJIBAN DAN SALAH SATU JALAN UNTUK KITE SYAHID!


HA.....selepas kite form 3, kite naik kepada form 4. Syllibus kite lebih banyak dan lebih dugaannya. Mak ana cakap, kerja sebagai pelajar nie senang. Dugaan die cumalah BELAJAR....selepas form 4, kite naik form 5.. ha...mase nielah kite bertungkus-lumus nak achieve shiny medal of highway!!! form 5 nie penting tau..SPM LAGILAH PENTING. Kalau nak dapat result yang terbaik, syllybus form4 tue mesti ade dalam kepale kite.


ape yang penting, kite kene sedar bahawa kite nie bukan form 3 lagi!!! sesuai dengan title nie, ana nak ucapkan selamat tinggal syllibus form 3( exept History, we must master History form 1, 2 and 3 as its syllibus still in form4 and form5 eve just a little!!!)
kawan2 nak tau tak, baru2 nie ana telah diiktiraf sebagai pelajar form 4. HAHAHA... seronok? tak seronok selagi kite tak tau result PMR KITE NIE...




pen-off!!!    9A'S OK?!!? 

Thursday, October 21, 2010

WAHAI KAUM MUSLIMIN, TOLONG BACE KISAH INI!!!

Dunia sudah akhir zaman.... kita hidupp di dunia yang dilimpahi dengan kemewahan tanpa disedari kemewahan itu hanyalah 'aset' untuk mengaburi mata kita. Allah melimpahkan nikmat agar kita menjadi hamba yang bersyukur namun.....

Wahai kaum Muslimin,
 ketahuilah bahawa tanda kiamat yang besar ialah kemunculan Dajjal, turunnya Nabi Isa, membawa ajaran yang benar dan turunnya Imam Mahdi...

Wahai kaum Muslimin,
ketahuilah bahawa kite sentiasa dikelilingi oleh musuh2 yakni dilaknat oleh Allah. Maka, pohonlah doa dan pertolongan drpd ALLAH AZZA WAJALA.

Di sini, ana mahu menceritakan peristiwa pada akhir zaman, dimana zaman ini penuh dengan satu rancangan konspirasi yang dicipta untuk mengembangkan idea2 jahat. Siapa yang mencipta konspirasi itu? Mereka ialah manusia yang dilaknat oleh ALLAH!!!Jika cerita yang ana bawakan ini mempunyai kekurangan, semua kelemahan itu datangnye dripada ana sendiri. Wallau`alam....

( kisah ini diambil dari The Arrival part 25)

      Everything we have done so far, was just the introduction...a nessessary introduction, that gave you freedom of mind, and purpose of soul....now you are in the right mindset,to receive the most valuable information.
  Do you think that men were able to carry out this global conspiracy  of deception and power by themselves? Think about it, the more you research the conspiracy, and the more you will learn about  elite history...menapa golongan yang elit dan ghaib ini sanggup menggadaikan nyawa mereka kepada satu rancangan yang tidak akan sempat dilengkapkan dalam jangka hayat mereka?Kerana matlamat rancangan ini tidak dirangka oleh manusia.Tetapi oleh satu kuasa yang lebih agung.Manusia telah menjual jiwa mereka untuk rancangan ini dengan balasan mereka mendapat kenikmatan di dunia yang berupa kekayaan dan wang ringgit.Siapa yang untung dalam rancangan ini?
 Ia menguntungkan Arkitek Pemerintahan Dunia Baru, dan manusia2 bodoh yang menyokong agendanya....you can agree that this world is full of lies.... kamu telah melihat dunia pembohongan di sekeliling kamu...tahukah kamu siapa yang dirujuk oleh para nabi kita berkenaan zaman penipuan ini yakni kite hidup dalam zamn ini, ZAMAN FASA KE-4?
 AL-MASIH AD-DAJJAL....

Kamu tahu apa Dajjal ini dipanggil dalam Islam?
Al-AAWAR AD-DAJJAL YANG PERMAKSUD " PENIPU BERMATA SATU"
Izinkan saya bertanya kamu,
kamu fikir gelaran ini satu kebetulan yang gelaran ini diberi kepada dajjal?
Betulkah pula ia satu kebetulan yang golongan elit telah memilih "Mata  Satu"  sebagai lambang mereka?
The Dajjal has been ruling earth for years!!!
so, is he a being or a consciouness?
he will most defenitely be both!
 Now, listen carefully....
*ceramah dipetik dari imam lagenda, Sheikh Imran Hussein...*
Quran dan Nabi Muhammad memindahkan perhatian kita kepada seorang lagi pelakon.
Yang kuat dan seperti kisah ya`juj dan ma`juj..
siapakah dia?
Dialah Dajjal, Nabi Penyelamat Palsu!!!
Mengapa dia dikenali dengan Nabi Penyelamat Palsu?
Mudah sahaja,
kerana misinya adalah untuk meniru Nabi Penyelamat yang sebenar!
Nabi Penyelamat sebenar ialah anak Kepada Maryam, Nabi Isa A.S. Apabila Allah menghantar baginda, baginda ditugaskan untuk menjadi Nabi Penyelamat yang sebenar dan memerintah dunia ini.Dari Jurusalem dan juga Tanah Suci Israel.Dan dengan itu Dajjal hampir dalam tahap pelengkapan misinya.Pesuruh Allah iaitu baginda Nabi Muhammad S..A.W mengingatkan kita tentang pelepasan Dajjal sewaktu jangka hayat baginda.Baginda meneruskan dengan bersabda apabila Dajjal dibebaskan ke dunia ini, dia akan hidup di atas muka bumi selama 40 hari.
One day like a year...
One day likea month...
One day like a week...
and the rest of his days like your (human?) days...
Tetapi apabila Dajjal berada dalam hari seperti setahun, British merupakan tanah pemerintahannya...dan apabila Dajjal berada sehari seperti sebulan, Amerika Syarikat merupakan tanah pemerintahannya,dan akhirnya, apabila Dajjal berada dlm sehari seperti seminggu, dia pergi balik semula ke tanah suci Israel.DAJJAL.... sudahpun melengkapkan fasa pertamanya satu hari seperti setahun."When Britain was the rulling state of the world, and the pound was the international currency..."dan kemudian, Dajjal pergi ke satu hari seperti sebulan di mana USA menggantikan Britain sebagai negara pemerintah dunia ini.Dan US Dollar menjadi wang antarabangsa.Dan sekarang, USA sedang menyerahkan kekuasaannya  kepada Jerusalem sebagai negara pemerintah kedua.Dan apa mata wang antarabangsa kelak?Jawapannya?"The US Dolar is going to be attacked,and it will collapse, and bring down all the paper money in the world..."Kamu tidak akan melihat duit kertas selepas itu.Jadi apakah wang seterusnya?Apakah wang baru yang Israel akan guna untuk memperhambakan manusia?Cara yang sama dugunakan oleh USA dan US Dollar... Answer???Israel akan guna duit halimunan, yang kamu tak dapat melihatnya...duit yang tiada bentuk fizikal, kamu tidak boleh menyentuhnya...ia akan jadi duit elektronik...dan perkara yang pelik dan bahaya tentang duit elektronik ialah...ia dikawal oleh perbankan di seluruh dunia,dan ini bukanlah pernyataan yang tidak sah. Inilah kebenarannya!
Menurut Islam, satu tahun di syurga adalah seperti 1000 tahun manusia.Dan dari itu, kita boleh memahami yang Dajjal memerintah Britain selama 1000 tahun.Bukan secara kebetulan yang monarki British wujud sejak 900 tahun lagi...
Pada tahun 1917 USA secara rasminya melibatkan diri dalam Peperangan Dunia, dan inilah langkah yang diambil mereka untuk menerapkan USA SEBAGAI KUASA AGUNG GLOBAL BARU.Dajjal dari situ memerintah pada `hari yang seperti sebulan.'Jadi jika setahun syurga bersamaan 1000 tahun, sebulan akan jadi 1000/12, yang bersamaan dengan 83 tahun.
1917+83=2000...

in the year 2000....

George W Bush menjadi Presiden USA...

in the year 2001

bangunan yang terpenting dimusnahkan oleh jet pejuang
(semua siasatan peribadi membuktikan kejadian 9/11 merupakan hasil kerja orang dalam!)

in the year 2002

Afghanistan gets invaded...

in the year 2003

Iraq gets invaded...

in the year 2006

Lebanon gets invaded...

Pada tahun-tahun selepas kejadian 9/11,USA telah menubuhkan pangkalan 2 pada lebih dari 10 buah negara di Timur Tengah. Meneguhkan lagi keselamatan Israel.Sebagai ibu negara terakhir Pemerintahan Dunia Baru!
seperti yang deberitahu Nabi Muhammad SAW, 1400 tahun dahulu....

Wednesday, October 20, 2010

TAKDOK KEJE..

Yatta!!!
 Finally, my heart will never pop out again!!! yeah!
ana just went back home from bus, maksud ana bukan bas sekolah tp bas luar...mak ana bukan main risau gi...
mule tue, ana mmg taknak gi kat sekolah sbb form 3 tinggal secebis jer kat sekolah tu...

( budak form 3, knp tak datang kat sekolah?sekolah kite banyak anjurkan program ttp disbbkan ketidakhadiran engkau sumer kat school, program tue terlepas macam tue ajer... tp, bangge gak sbb form 3 jer yang tak payah pakai baju uniform, hohohohoho!!!minggu dpn tolong aah datang... please, please....seborkan note nie form 3, seborkan!!!!!)

ana nie baik orangnye,,,( angkat bakul sendiri, yeah!yeah!!!! hehehhe) x ah baik ngat tapi baik gok aah....macam org Bisaya kabor, YOU'RE mabulut!!!MABULUT ertinye baik sngat!!!!
okey...okey... back kpd tajuk nie, dorm ana ade menganjurkan jamuan dan disebabkan rase tanggungjawab yg masih menebal dlm diri ana sebagai ahli dlm dorm @@@(cehwaaahhh), ana gie jugoklah kat asrama nie walaupun tau form 3 yg ddk kat kemaman confirm tak datang punyerlaaa!!!!. Setibenye kat asrama, ana pusing2 tengok form 3 kat aspuri........
                          
                                    mmg takdok.............sikit nyer orang!!!!!!



ketor2 doh kaki ni bile tau form 3 kemaman takdok sorang dlm aspuri ni. Kalau ade pun yang duduk kat kerteh, ,,,,ana duduk kat KEMAMAN beb!!! dengan langkah longlai, ana masuk dlm dorm ana, tak seceria dulu.. dan...
`` awk datang jgop... syukurlah!!!" si A cakap.
``ingat ker awk tok datang doh... nok tau dop, form 3 tinggal 2 n 3 orng jer gitu... sies..sies..."
then, ana pun cakap, " awk takpe... sy yang duduk kat Kemaman nie, nok letak mane, cakap???nok letok kat ane?awk duduk kat Dungun aja... boleh lah balik lps jamuan kekgi. WOO...sorrow nie, sorrow sangat-sangat.."
                                                   
                                                           


                                                          ......





              after jamuan, ana buat keputusan utk.... balik, dr dungun ke kemaman. ana taknak susohkan mok ana .. when ana told about the plan( plan ana, nok balik ngan bas luar...), mom suddenly said,
                  
* ade kawan dok nok balik tue?
                       
* ade...
                   
 *sape?
                   
 *kawan dr kerteh n pake...
             
    * bahaya lah...
              
    *tp mok, takdok form 3 doh...
              
   *x pe ahh... tp, jage molek dlm bas tue...
                
 * okey,,, pray for me mom!!!



dan diringkaskan citer, ana bolehlah balik.... ari isnin, cuti 5 hari...
sedap beb! rase comey rase.... comey ngan plan ana sbb after sampai kat rumoh,


            
 * org abis debor ngan yer...
         
   * berkat doa mok, ana tiba kat rumoh dengan selamat-----------(ana just kept silent, this word, my inner-self yg talk mcm tu, tau?)


        
*  bace dop surat khabor?
        
  * ish... tetibe jer-------------( dop, bakpe mok?)
       
 perempuan dr Cheneh pergi ke Kuantan, kene culik....mok taknak ade sesuatu yg terjadi kat kakak. Kakak pun tau kan, zaman nie bahaya...lain kali, mak tak izinkan kakak balik ngan bas luar. Klau nak balik, biar ade Fawwaz skali...

  mok bimbang akan ana... kasihan mok, mule2 mmg mok benorkan ana balik ngan bas luar, mungkin di pertengahan jalan, hati mok tetibe berubah kot.. lepas tue, nak halang ana semule, sumernyer dah terlambat..
takpe mok, next time, I'm going back with my brother!!!



takdok isi pun nak kabo bebenor nyer...
pen-offffff.......
        
           

Followers